Description
Makkelijke en heerlijke cheesecake bars met karamel en appel.
Ingredients
Scale
- 200g verkruimelde graham crackers
- 100g gesmolten boter
- 2 eetlepels suiker
- 500g roomkaas, zacht
- 150g suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 appels, geschild en in blokjes
- 50g karamelsaus
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de verkruimelde graham crackers, gesmolten boter en 2 eetlepels suiker. Druk dit mengsel in de bodem van een vierkante bakvorm.
- Bak de bodem 10 minuten.
- Klop in een kom de roomkaas en 150g suiker romig.
- Voeg de eieren één voor één toe, klop goed na elke toevoeging.
- Roer het vanille-extract erdoor.
- Verdeel de helft van het roomkaasmengsel over de gebakken bodem.
- Verdeel de blokjes appel over de roomkaas.
- Verdeel de rest van het roomkaasmengsel over de appels.
- Sprenkel de karamelsaus erover.
- Bak 30-35 minuten, of tot de randen stevig zijn en het midden nog een beetje zacht is.
- Laat volledig afkoelen voordat je ze in repen snijdt.
Notes
- Gebruik stevige appels zoals Goudreinet of Elstar.
- Je kunt ook pecannoten toevoegen aan de bodem.
- Bewaar de bars in de koelkast.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 reep
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 20g
- Sodium: 150mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 1g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: karamel appel cheesecake bars, cheesecake, dessert, appel, karamel, bakken, vegetarisch