Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up of freshly baked Caprese Stuffed Mushrooms topped with melted mozzarella, tomato, and fresh basil.

Gevulde Champignons Caprese Stijl


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 min
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Champignons gevuld met een mengsel van tomaat, mozzarella en basilicum.


Ingredients

Scale
  • 12 grote champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 gram mozzarella, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels verse basilicum, gesnipperd
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Hak de steeltjes fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de gehakte steeltjes en knoflook 3 minuten. Haal van het vuur.
  3. Meng in een kom de gebakken steeltjes en knoflook met de gehalveerde cherrytomaten, mozzarella blokjes en gesnipperde basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul de champignonhoeden met het tomaten-mozzarella mengsel.
  5. Plaats de gevulde champignons in een ovenschaal. Bestrooi de bovenkant met de geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Bak 15 tot 20 minuten, of totdat de champignons zacht zijn en de kaas goudbruin is.

Notes

  • U kunt de Parmezaanse kaas weglaten voor een vegetarische optie die dichter bij de traditionele Caprese ligt.
  • Gebruik kleine mozzarella balletjes (bocconcini) voor het beste resultaat.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 20 min
  • Category: Voorgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 champignon
  • Calories: 65
  • Sugar: 1
  • Sodium: 110
  • Fat: 4
  • Saturated Fat: 2
  • Unsaturated Fat: 2
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 3
  • Fiber: 0
  • Protein: 4
  • Cholesterol: 10

Keywords: champignons, caprese, mozzarella, tomaat, basilicum, voorgerecht, vegetarisch