Description
Champignons gevuld met een mengsel van tomaat, mozzarella en basilicum.
Ingredients
Scale
- 12 grote champignons
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 100 gram mozzarella, in kleine blokjes
- 2 eetlepels verse basilicum, gesnipperd
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Hak de steeltjes fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de gehakte steeltjes en knoflook 3 minuten. Haal van het vuur.
- Meng in een kom de gebakken steeltjes en knoflook met de gehalveerde cherrytomaten, mozzarella blokjes en gesnipperde basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de champignonhoeden met het tomaten-mozzarella mengsel.
- Plaats de gevulde champignons in een ovenschaal. Bestrooi de bovenkant met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak 15 tot 20 minuten, of totdat de champignons zacht zijn en de kaas goudbruin is.
Notes
- U kunt de Parmezaanse kaas weglaten voor een vegetarische optie die dichter bij de traditionele Caprese ligt.
- Gebruik kleine mozzarella balletjes (bocconcini) voor het beste resultaat.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 20 min
- Category: Voorgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 champignon
- Calories: 65
- Sugar: 1
- Sodium: 110
- Fat: 4
- Saturated Fat: 2
- Unsaturated Fat: 2
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 3
- Fiber: 0
- Protein: 4
- Cholesterol: 10
Keywords: champignons, caprese, mozzarella, tomaat, basilicum, voorgerecht, vegetarisch