Description
Caprese salade is een klassiek Italiaans gerecht met tomaat, mozzarella, basilicum en olijfolie, perfect als lichte maaltijd of voorgerecht.
Ingredients
Scale
- 2 grote rijpe tomaten (bijv. vleestomaten of Coeur de Boeuf)
- 1 bol buffelmozzarella
- Verse basilicumblaadjes
- Extra vergine olijfolie, naar smaak
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Optioneel: balsamicoreductie
- Optioneel: enkele druppels pesto of gedroogde oregano
Instructions
- Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes van gelijke dikte.
- Leg de plakjes om en om dakpansgewijs op een bord: tomaat, mozzarella, basilicum.
- Druppel er extra vergine olijfolie overheen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg eventueel balsamico(reductie) of pesto toe.
- Serveer direct op kamertemperatuur.
Notes
- Gebruik tomaten op kamertemperatuur voor optimale smaak.
- Buffelmozzarella geeft een rijkere smaak dan standaard mozzarella.
- Snijd met een scherp mes om ingrediënten netjes te houden.
- Niet te vroeg samenstellen om waterigheid te voorkomen.
- Variaties: voeg avocado, gegrilde tomaat of burrata toe.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Voorgerecht
- Method: Assembleren
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 220
- Sugar: 3g
- Sodium: 300mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 4g
- Fiber: 1g
- Protein: 12g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: Caprese salade, Italiaanse salade, tomaat mozzarella basilicum, zomerse salade, vegetarisch voorgerecht, makkelijke lunch