Description
Een snel en eenvoudig brood met de smaken van Caprese.
Ingredients
Scale
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 100 gram geraspte mozzarella
- 50 gram gehalveerde cherrytomaten
- 2 eetlepels verse basilicum, gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eieren
- 120 ml melk
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een broodvorm in.
- Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en peper.
- Voeg de mozzarella, cherrytomaten en basilicum toe.
- Meng in een andere kom de olijfolie, eieren en melk.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot alles net gecombineerd is.
- Giet het beslag in de broodvorm.
- Bak 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Laat afkoelen voordat je het serveert.
Notes
- Je kunt ook gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken als je geen verse basilicum hebt.
- Voeg eventueel wat knoflookpoeder toe voor extra smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Brood
- Method: Bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 220 kcal
- Sugar: 3 gram
- Sodium: 400 mg
- Fat: 12 gram
- Saturated Fat: 5 gram
- Unsaturated Fat: 7 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 25 gram
- Fiber: 1 gram
- Protein: 8 gram
- Cholesterol: 50 mg
Keywords: Caprese, Snel brood, Tomaten, Mozzarella, Basilicum, Italiaans