Description
Gemarineerde varkenskarbonades met tomaat, mozzarella en basilicum.
Ingredients
Scale
- 4 varkenskarbonades, ongeveer 2 cm dik
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 2 grote tomaten, in plakken
- 225 gram verse mozzarella, in plakken
- 12 verse basilicumblaadjes
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Instructions
- Dep de varkenskarbonades droog met keukenpapier.
- Meng in een ondiepe schaal de olijfolie, gehakte knoflook en oregano. Voeg de karbonades toe en wrijf ze in met het mengsel. Laat 15 minuten marineren op kamertemperatuur.
- Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de karbonades 4 tot 6 minuten per kant, tot ze gaar zijn (interne temperatuur 63 graden Celsius). Haal ze uit de pan en houd ze warm.
- Leg op elke karbonade afwisselend een plak tomaat en een plak mozzarella.
- Leg de pan terug op laag vuur. Plaats de karbonades terug in de pan. Dek de pan af en laat 2 tot 3 minuten sudderen tot de mozzarella zacht wordt.
- Haal de karbonades van het vuur. Leg op elke karbonade 3 basilicumblaadjes. Besprenkel met balsamicoazijn.
- Serveer direct.
Notes
- Je kunt de karbonades ook in de oven bakken op 200 graden Celsius gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte.
- Gebruik vlees dat ongeveer 2,5 cm dik is voor sappigere resultaten.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 15 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Italiaans-geïnspireerd
Nutrition
- Serving Size: 1 karbonade
- Calories: 380
- Sugar: 4
- Sodium: 250
- Fat: 22
- Saturated Fat: 8
- Unsaturated Fat: 14
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 6
- Fiber: 1
- Protein: 38
- Cholesterol: 95
Keywords: varkenskarbonade, Caprese, tomaat, mozzarella, basilicum, Italiaans, snel diner