Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Two perfectly cooked Caprese Pork Chops topped with melted mozzarella, sliced tomatoes, and fresh basil.

Caprese Varkenskarbonades


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Low Fat

Description

Gemarineerde varkenskarbonades met tomaat, mozzarella en basilicum.


Ingredients

Scale
  • 4 varkenskarbonades, ongeveer 2 cm dik
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 2 grote tomaten, in plakken
  • 225 gram verse mozzarella, in plakken
  • 12 verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Instructions

  1. Dep de varkenskarbonades droog met keukenpapier.
  2. Meng in een ondiepe schaal de olijfolie, gehakte knoflook en oregano. Voeg de karbonades toe en wrijf ze in met het mengsel. Laat 15 minuten marineren op kamertemperatuur.
  3. Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de karbonades 4 tot 6 minuten per kant, tot ze gaar zijn (interne temperatuur 63 graden Celsius). Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  4. Leg op elke karbonade afwisselend een plak tomaat en een plak mozzarella.
  5. Leg de pan terug op laag vuur. Plaats de karbonades terug in de pan. Dek de pan af en laat 2 tot 3 minuten sudderen tot de mozzarella zacht wordt.
  6. Haal de karbonades van het vuur. Leg op elke karbonade 3 basilicumblaadjes. Besprenkel met balsamicoazijn.
  7. Serveer direct.

Notes

  • Je kunt de karbonades ook in de oven bakken op 200 graden Celsius gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte.
  • Gebruik vlees dat ongeveer 2,5 cm dik is voor sappigere resultaten.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 15 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Italiaans-geïnspireerd

Nutrition

  • Serving Size: 1 karbonade
  • Calories: 380
  • Sugar: 4
  • Sodium: 250
  • Fat: 22
  • Saturated Fat: 8
  • Unsaturated Fat: 14
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 6
  • Fiber: 1
  • Protein: 38
  • Cholesterol: 95

Keywords: varkenskarbonade, Caprese, tomaat, mozzarella, basilicum, Italiaans, snel diner