Description
Een heerlijke Cajun garnalencasserole met een pittige kick.
Ingredients
Scale
- 450 g rauwe garnalen, gepeld en van darmkanaal ontdaan
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 groene paprika, fijngesneden
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 2 bleekselderijstengels, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g gepelde tomaten uit blik, in blokjes
- 250 ml kippenbouillon
- 200 g ongekookte rijst
- 1 el Cajun kruiden
- 1/2 tl cayennepeper (optioneel)
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Instructions
- Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, groene paprika, rode paprika en bleekselderij toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Roer de gepelde tomaten, kippenbouillon, ongekookte rijst, Cajun kruiden en cayennepeper (indien gebruikt) erdoor.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek af en laat sudderen gedurende 15 minuten, of tot de rijst bijna gaar is.
- Voeg de garnalen toe en roer voorzichtig door.
- Dek af en laat nog 5-7 minuten sudderen, of tot de garnalen roze en gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de casserole in een ovenschaal.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10-15 minuten, of tot de casserole door en door warm is.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Je kunt andere zeevruchten toevoegen, zoals worst of kip, voor extra smaak.
- Pas de hoeveelheid cayennepeper aan naar jouw voorkeur.
- Serveer met knapperig brood om de saus op te deppen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Cajun
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 5g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 250mg
Keywords: Cajun, garnalen, casserole, pittig, zeevruchten, rijst