Description
Een romige en smaakvolle pasta met kip in een rijke Cajun-knoflook Alfredo saus, geserveerd met linguine.
Ingredients
Scale
- 450g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels boter
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje slagroom
- 1/2 kopje Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 theelepel Cajun kruiden
- Zout en peper naar smaak
- 340g linguine
Instructions
- Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak tot deze gaar en goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de boter toe aan dezelfde pan. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot het geurig is.
- Giet de slagroom erbij en breng aan de kook. Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is.
- Voeg de Cajun kruiden, zout en peper toe. Roer goed door.
- Doe de gekookte kip terug in de pan met de saus.
- Voeg de gekookte linguine toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Serveer direct.
Notes
- Je kunt extra groenten zoals broccoli of paprika toevoegen.
- Pas de hoeveelheid Cajun kruiden aan naar je eigen smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Panbereiding
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 750 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 40g
- Saturated Fat: 20g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 60g
- Fiber: 3g
- Protein: 40g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: Cajun, Knoflook, Alfredo, Kip, Pasta, Linguine, Romig, Smaakvol