Description
Een romige en hartige Cajun knoflook Alfredo kip linguine, perfect voor een snelle weekmaaltijd.
Ingredients
Scale
- 400g linguine
- 2 kipfilets, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel Cajun kruiden
- 250ml slagroom
- 50g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, voor garnering
Instructions
- Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin.
- Voeg de fijngehakte knoflook en Cajun kruiden toe en bak 1 minuut mee tot het geurig is.
- Giet de slagroom erbij en breng aan de kook.
- Laat de saus sudderen tot deze iets indikt.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte linguine toe aan de pan en meng goed met de saus.
- Serveer direct, gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Je kunt extra groenten zoals broccoli of paprika toevoegen.
- Pas de hoeveelheid Cajun kruiden aan naar je eigen pittigheid voorkeur.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Pan
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650 kcal
- Sugar: 4g
- Sodium: 500mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 20g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: Cajun, Knoflook, Alfredo, Kip, Linguine, Pasta, Romig, Snel