Description
Een hartig gerecht van sappige kip, gekruid met Cajun-specerijen en geserveerd met een romige saus.
Ingredients
Scale
- 500g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels Cajun kruidenmix
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250ml kippenbouillon
- 100ml kookroom
- 1 eetlepel bloem
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Marineer de kip in de Cajun kruidenmix.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de kip tot deze goudbruin is. Haal uit de pan.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut mee.
- Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, al roerend.
- Breng aan de kook en laat sudderen tot de saus indikt.
- Voeg de kookroom toe en roer goed.
- Doe de kip terug in de pan en warm goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer met rijst of aardappelpuree.
- Voeg voor extra smaak wat rode pepervlokken toe.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Pannenkoeken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 2g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: Cajun kip, kip in saus, romige kip, kruidige kip