Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Butterscotch Heaven Pie

Butterscotch Heaven Pie: Een Goddelijke Smulpartij


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur en 35 minuten
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke en rijke taart met een romige boterscotch vulling en een krokante bodem.


Ingredients

Scale
  • 1 pak digestive koekjes
  • 100g gesmolten boter
  • 200g kristalsuiker
  • 100g bruine suiker
  • 100g boter
  • 200ml slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Instructions

  1. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Druk dit stevig aan op de bodem van een taartvorm.
  2. Smelt de kristalsuiker in een pan op middelhoog vuur tot het karamelliseert.
  3. Voeg de bruine suiker en boter toe aan de gekarameliseerde suiker en roer tot het een gladde saus is.
  4. Giet langzaam de slagroom erbij terwijl je blijft roeren. Voeg vanille-extract en zout toe.
  5. Laat de saus iets afkoelen en giet deze vervolgens in de taartvorm op de koekjesbodem.
  6. Laat de taart minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast.

Notes

  • Garneer eventueel met slagroom en extra karamelsaus.
  • Bewaar de taart in de koelkast.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 stuk
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 50g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 60g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: Butterscotch, taart, dessert, zoet, boter, karamel