Description
Een heerlijke en rijke taart met een romige boterscotch vulling en een krokante bodem.
Ingredients
Scale
- 1 pak digestive koekjes
- 100g gesmolten boter
- 200g kristalsuiker
- 100g bruine suiker
- 100g boter
- 200ml slagroom
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
Instructions
- Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Druk dit stevig aan op de bodem van een taartvorm.
- Smelt de kristalsuiker in een pan op middelhoog vuur tot het karamelliseert.
- Voeg de bruine suiker en boter toe aan de gekarameliseerde suiker en roer tot het een gladde saus is.
- Giet langzaam de slagroom erbij terwijl je blijft roeren. Voeg vanille-extract en zout toe.
- Laat de saus iets afkoelen en giet deze vervolgens in de taartvorm op de koekjesbodem.
- Laat de taart minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast.
Notes
- Garneer eventueel met slagroom en extra karamelsaus.
- Bewaar de taart in de koelkast.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 50g
- Sodium: 150mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 60g
- Fiber: 2g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: Butterscotch, taart, dessert, zoet, boter, karamel