Description
Een klassieke broodpudding met rozijnen, perfect voor de kerstdagen. Dit recept is eenvoudig te maken en levert een heerlijk, verwarmend dessert op.
Ingredients
Scale
- 500 gram oud brood, in blokjes
- 500 ml melk
- 100 gram suiker
- 3 eieren
- 50 gram rozijnen
- 50 gram boter, gesmolten
- 1 theelepel kaneel
- Snufje nootmuskaat
Instructions
- Week het brood in de melk voor ongeveer 30 minuten.
- Klop de eieren met de suiker in een kom.
- Voeg de gesmolten boter, kaneel en nootmuskaat toe aan het eiermengsel.
- Meng het geweekte brood met het eiermengsel.
- Roer de rozijnen erdoor.
- Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 45-50 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
Notes
- Gebruik oud, droog brood voor de beste textuur.
- Laat de pudding iets afkoelen voor het serveren.
- Lekker met vanillesaus of slagroom.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 50 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 30g
- Sodium: 200mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 3g
- Protein: 10g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: broodpudding, rozijnen, kerstdessert, kerst, dessert, zoet