Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bread Pudding with Raisins for Christmas

1x Broodpudding met Rozijnen: Kerst Goud


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 70 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een klassieke broodpudding met rozijnen, perfect voor de kerstdagen. Dit recept is eenvoudig te maken en levert een heerlijk, verwarmend dessert op.


Ingredients

Scale
  • 500 gram oud brood, in blokjes
  • 500 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje nootmuskaat

Instructions

  1. Week het brood in de melk voor ongeveer 30 minuten.
  2. Klop de eieren met de suiker in een kom.
  3. Voeg de gesmolten boter, kaneel en nootmuskaat toe aan het eiermengsel.
  4. Meng het geweekte brood met het eiermengsel.
  5. Roer de rozijnen erdoor.
  6. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal.
  7. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 45-50 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Notes

  • Gebruik oud, droog brood voor de beste textuur.
  • Laat de pudding iets afkoelen voor het serveren.
  • Lekker met vanillesaus of slagroom.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 50 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 200mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 10g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: broodpudding, rozijnen, kerstdessert, kerst, dessert, zoet