Description
Maak thuis snel en eenvoudig brood zonder kneden. Dit recept is klaar in één uur.
Ingredients
Scale
- 500 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel gist
- 350 milliliter lauwwarm water
Instructions
- Meng bloem, zout, suiker en gist in een grote kom.
- Voeg het lauwwarme water toe en meng tot een plakkerig deeg.
- Dek de kom af en laat het deeg 30 minuten rusten op een warme plaats.
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Vet een broodvorm in.
- Schep het deeg in de broodvorm.
- Bak het brood 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat het brood afkoelen op een rooster.
Notes
- Gebruik een digitale keukenweegschaal voor precieze metingen.
- Zorg dat het water niet te heet is, anders doodt het de gist.
- De rusttijd kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur.
- Controleer de gaarheid van het brood door erop te kloppen; het moet hol klinken.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Brood
- Method: Bakken
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 sneetje
- Calories: 150 kcal
- Sugar: 2 gram
- Sodium: 300 mg
- Fat: 1 gram
- Saturated Fat: 0.2 gram
- Unsaturated Fat: 0.8 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 30 gram
- Fiber: 2 gram
- Protein: 5 gram
- Cholesterol: 0 mg
Keywords: brood, zelfgemaakt brood, snel brood, brood zonder kneden, 1 uur recept