Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up of vibrant green Broccoli Potato Soup topped with a white cream swirl garnish.

Broccoli Aardappel Soep


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudige en voedzame soep met broccoli en aardappelen.


Ingredients

Scale
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 500 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Fruit de ui tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  4. Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  5. Voeg de broccoliroosjes toe en kook nog 10-15 minuten tot de aardappelen en broccoli gaar zijn.
  6. Haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte.
  7. Zet de pan terug op laag vuur. Roer de kookroom erdoor. Verwarm de soep, maar laat deze niet meer koken.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de soep warm.

Notes

  • U kunt een deel van de broccoli apart houden en later toevoegen voor textuur.
  • Gebruik volvette room voor een rijkere smaak.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 30 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 8
  • Sodium: 550
  • Fat: 18
  • Saturated Fat: 10
  • Unsaturated Fat: 8
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 38
  • Fiber: 7
  • Protein: 10
  • Cholesterol: 35

Keywords: broccoli, aardappel, soep, vegetarisch, eenvoudig, groentesoep