Description
Een eenvoudige en voedzame soep met broccoli en aardappelen.
Ingredients
Scale
- 500 g broccoli, in roosjes
- 500 g aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg de broccoliroosjes toe en kook nog 10-15 minuten tot de aardappelen en broccoli gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte.
- Zet de pan terug op laag vuur. Roer de kookroom erdoor. Verwarm de soep, maar laat deze niet meer koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm.
Notes
- U kunt een deel van de broccoli apart houden en later toevoegen voor textuur.
- Gebruik volvette room voor een rijkere smaak.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 30 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 8
- Sodium: 550
- Fat: 18
- Saturated Fat: 10
- Unsaturated Fat: 8
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 38
- Fiber: 7
- Protein: 10
- Cholesterol: 35
Keywords: broccoli, aardappel, soep, vegetarisch, eenvoudig, groentesoep