Description
Een eenvoudige en romige soep met broccoli en kaas.
Ingredients
Scale
- 500 gram broccoli, in roosjes
- 1 liter groentebouillon
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 500 ml melk
- 200 gram geraspte cheddar kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Kook de broccoliroosjes in een beetje water tot ze zacht zijn. Bewaar wat roosjes voor garnering. Pureer de rest van de broccoli met een staafmixer.
- Smelt de boter in een grote pan. Voeg de bloem toe en roer dit tot een gladde roux.
- Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren om klonten te voorkomen. Kook tot de saus dik wordt.
- Voeg de groentebouillon en de gepureerde broccoli toe aan de saus. Breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur. Roer de geraspte kaas erdoor tot deze gesmolten is.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met de achtergehouden broccoliroosjes.
Notes
- Gebruik een scherpe cheddar voor de beste smaak.
- Je kunt een deel van de melk vervangen door kookroom voor een rijkere textuur.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Lunch
- Method: Koken
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 8
- Sodium: 650
- Fat: 30
- Saturated Fat: 18
- Unsaturated Fat: 12
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 25
- Fiber: 5
- Protein: 22
- Cholesterol: 90
Keywords: broccoli, kaas, soep, romig, vegetarisch, lunch