Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A close-up of vibrant orange Broccoli Cheese Soup topped with bright green broccoli florets in a white bowl.

Broccoli Kaas Soep


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 min
  • Yield: 4 servings 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudige en romige soep met broccoli en kaas.


Ingredients

Scale
  • 500 gram broccoli, in roosjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 200 gram geraspte cheddar kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Kook de broccoliroosjes in een beetje water tot ze zacht zijn. Bewaar wat roosjes voor garnering. Pureer de rest van de broccoli met een staafmixer.
  2. Smelt de boter in een grote pan. Voeg de bloem toe en roer dit tot een gladde roux.
  3. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren om klonten te voorkomen. Kook tot de saus dik wordt.
  4. Voeg de groentebouillon en de gepureerde broccoli toe aan de saus. Breng aan de kook.
  5. Haal de pan van het vuur. Roer de geraspte kaas erdoor tot deze gesmolten is.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de soep warm, gegarneerd met de achtergehouden broccoliroosjes.

Notes

  • Gebruik een scherpe cheddar voor de beste smaak.
  • Je kunt een deel van de melk vervangen door kookroom voor een rijkere textuur.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 25 min
  • Category: Lunch
  • Method: Koken
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 8
  • Sodium: 650
  • Fat: 30
  • Saturated Fat: 18
  • Unsaturated Fat: 12
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 25
  • Fiber: 5
  • Protein: 22
  • Cholesterol: 90

Keywords: broccoli, kaas, soep, romig, vegetarisch, lunch