Description
Een romige macaroni en kaas schotel met broccoli en spek.
Ingredients
Scale
- 250 g macaroni
- 150 g spek, in blokjes
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels bloem
- 500 ml melk
- 200 g geraspte kaas (cheddar of een mix)
- 150 g gekookte broccoli roosjes
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Bak het spek in een pan tot het knapperig is. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar 1 eetlepel van het spekvet in de pan.
- Smelt de boter in de pan met het spekvet op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en kook 1 minuut.
- Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je constant klopt om klontjes te voorkomen. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes sudderen tot de saus dikker wordt.
- Haal de pan van het vuur. Roer de geraspte kaas erdoor tot deze gesmolten is en de saus glad is.
- Breng de kaassaus op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte macaroni, de broccoli roosjes en het gebakken spek toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar.
- Serveer direct.
Notes
- Je kunt een deel van de kaas vervangen door Parmezaanse kaas voor een scherpere smaak.
- Voor een krokante topping, strooi je wat paneermeel over de schotel en bak je deze 10 minuten op 200 graden Celsius.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 20 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken en Mengen
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550
- Sugar: 5
- Sodium: 650
- Fat: 30
- Saturated Fat: 15
- Unsaturated Fat: 15
- Trans Fat: 0.5
- Carbohydrates: 50
- Fiber: 3
- Protein: 25
- Cholesterol: 80
Keywords: broccoli, spek, macaroni en kaas, ovenschotel, romig, pasta