Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A close-up of creamy Broccoli Bacon Macaroni And Cheese served in a white bowl, topped with crispy bacon bits.

Broccoli Spek Macaroni En Kaas


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige macaroni en kaas schotel met broccoli en spek.


Ingredients

Scale
  • 250 g macaroni
  • 150 g spek, in blokjes
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml melk
  • 200 g geraspte kaas (cheddar of een mix)
  • 150 g gekookte broccoli roosjes
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Bak het spek in een pan tot het knapperig is. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar 1 eetlepel van het spekvet in de pan.
  3. Smelt de boter in de pan met het spekvet op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en kook 1 minuut.
  4. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je constant klopt om klontjes te voorkomen. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes sudderen tot de saus dikker wordt.
  5. Haal de pan van het vuur. Roer de geraspte kaas erdoor tot deze gesmolten is en de saus glad is.
  6. Breng de kaassaus op smaak met zout en peper.
  7. Voeg de gekookte macaroni, de broccoli roosjes en het gebakken spek toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar.
  8. Serveer direct.

Notes

  • Je kunt een deel van de kaas vervangen door Parmezaanse kaas voor een scherpere smaak.
  • Voor een krokante topping, strooi je wat paneermeel over de schotel en bak je deze 10 minuten op 200 graden Celsius.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 20 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken en Mengen
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550
  • Sugar: 5
  • Sodium: 650
  • Fat: 30
  • Saturated Fat: 15
  • Unsaturated Fat: 15
  • Trans Fat: 0.5
  • Carbohydrates: 50
  • Fiber: 3
  • Protein: 25
  • Cholesterol: 80

Keywords: broccoli, spek, macaroni en kaas, ovenschotel, romig, pasta