Description
Een eenvoudig pastagerecht met broccoli en zongedroogde tomaten.
Ingredients
Scale
- 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 300 g broccoli, in kleine roosjes
- 100 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in reepjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de broccoliroosjes toe aan het kokende water.
- Giet de pasta en broccoli af, bewaar ongeveer 100 ml van het kookwater.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot het geurt.
- Voeg de reepjes zongedroogde tomaat toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de afgegoten pasta en broccoli toe aan de pan. Meng goed.
- Voeg een scheutje van het bewaarde kookwater toe om een lichte saus te vormen. Roer tot alles bedekt is.
- Haal de pan van het vuur. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Notes
- Gebruik de olie van de zongedroogde tomaten in plaats van olijfolie voor extra smaak.
- Je kunt een snufje rode pepervlokken toevoegen voor wat pit.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 15 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken en Bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 8
- Sodium: 450
- Fat: 25
- Saturated Fat: 8
- Unsaturated Fat: 17
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 85
- Fiber: 10
- Protein: 30
- Cholesterol: 25
Keywords: pasta, broccoli, zongedroogde tomaat, vegetarisch, snel, Italiaans