Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A close-up, appetizing shot of Broccoli And Sun Dried Tomato Pasta served in a white bowl, topped with grated cheese.

Pasta met Broccoli en Zongedroogde Tomaten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 min
  • Yield: 2 servings 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig pastagerecht met broccoli en zongedroogde tomaten.


Ingredients

Scale
  • 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 300 g broccoli, in kleine roosjes
  • 100 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de broccoliroosjes toe aan het kokende water.
  2. Giet de pasta en broccoli af, bewaar ongeveer 100 ml van het kookwater.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot het geurt.
  4. Voeg de reepjes zongedroogde tomaat toe en bak 2 minuten mee.
  5. Voeg de afgegoten pasta en broccoli toe aan de pan. Meng goed.
  6. Voeg een scheutje van het bewaarde kookwater toe om een lichte saus te vormen. Roer tot alles bedekt is.
  7. Haal de pan van het vuur. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
  8. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Notes

  • Gebruik de olie van de zongedroogde tomaten in plaats van olijfolie voor extra smaak.
  • Je kunt een snufje rode pepervlokken toevoegen voor wat pit.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 15 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken en Bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 8
  • Sodium: 450
  • Fat: 25
  • Saturated Fat: 8
  • Unsaturated Fat: 17
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 85
  • Fiber: 10
  • Protein: 30
  • Cholesterol: 25

Keywords: pasta, broccoli, zongedroogde tomaat, vegetarisch, snel, Italiaans