Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up of stacked, golden-brown Breakfast Quesadillas filled with fluffy scrambled eggs and melted cheddar cheese.

Ontbijt Quesadilla’s


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 13 min
  • Yield: 1 portie 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Snelle en eenvoudige quesadilla’s gevuld met ei en kaas voor het ontbijt.


Ingredients

Scale
  • 2 stuks volkoren tortilla’s
  • 2 grote eieren
  • 50 gram geraspte kaas (cheddar of Monterey Jack)
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel boter of olie
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper

Instructions

  1. Klop de eieren los met de melk, zout en peper in een kleine kom.
  2. Verhit de boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Giet het eimengsel in de pan en bak tot een dunne omelet.
  4. Leg één tortilla in de pan. Verdeel de helft van de geraspte kaas over de helft van de tortilla.
  5. Schuif de omelet op de kaashelft van de tortilla. Verdeel de rest van de kaas erover.
  6. Vouw de andere helft van de tortilla over de vulling.
  7. Bak de quesadilla aan beide kanten goudbruin en tot de kaas gesmolten is, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  8. Haal uit de pan, snijd in driehoeken en serveer direct. Herhaal met de tweede tortilla.

Notes

  • Voeg fijngesneden lente-ui of een beetje hete saus toe voor extra smaak.
  • Je kunt ook gebakken spek of ham toevoegen aan de vulling.
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 8 min
  • Category: Ontbijt
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Mexicaans-geïnspireerd

Nutrition

  • Serving Size: 1 quesadilla
  • Calories: 350
  • Sugar: 3
  • Sodium: 450
  • Fat: 18
  • Saturated Fat: 9
  • Unsaturated Fat: 9
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 30
  • Fiber: 4
  • Protein: 18
  • Cholesterol: 180

Keywords: ontbijt, quesadilla, ei, kaas, snel, tortilla