Description
Snelle en eenvoudige quesadilla’s gevuld met ei en kaas voor het ontbijt.
Ingredients
Scale
- 2 stuks volkoren tortilla’s
- 2 grote eieren
- 50 gram geraspte kaas (cheddar of Monterey Jack)
- 1 eetlepel melk
- 1 theelepel boter of olie
- Snufje zout
- Snufje zwarte peper
Instructions
- Klop de eieren los met de melk, zout en peper in een kleine kom.
- Verhit de boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet het eimengsel in de pan en bak tot een dunne omelet.
- Leg één tortilla in de pan. Verdeel de helft van de geraspte kaas over de helft van de tortilla.
- Schuif de omelet op de kaashelft van de tortilla. Verdeel de rest van de kaas erover.
- Vouw de andere helft van de tortilla over de vulling.
- Bak de quesadilla aan beide kanten goudbruin en tot de kaas gesmolten is, ongeveer 2-3 minuten per kant.
- Haal uit de pan, snijd in driehoeken en serveer direct. Herhaal met de tweede tortilla.
Notes
- Voeg fijngesneden lente-ui of een beetje hete saus toe voor extra smaak.
- Je kunt ook gebakken spek of ham toevoegen aan de vulling.
- Prep Time: 5 min
- Cook Time: 8 min
- Category: Ontbijt
- Method: Bakken
- Cuisine: Mexicaans-geïnspireerd
Nutrition
- Serving Size: 1 quesadilla
- Calories: 350
- Sugar: 3
- Sodium: 450
- Fat: 18
- Saturated Fat: 9
- Unsaturated Fat: 9
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 30
- Fiber: 4
- Protein: 18
- Cholesterol: 180
Keywords: ontbijt, quesadilla, ei, kaas, snel, tortilla