Description
Eenvoudig recept voor krokante, gebakken varkenskoteletten.
Ingredients
Scale
- 4 varkenskoteletten, ongeveer 2 cm dik
- 1/2 kopje bloem
- 2 grote eieren, losgeklopt
- 1 kopje paneermeel
- 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zet drie ondiepe schalen klaar. Doe de bloem in de eerste schaal. Klop de eieren los in de tweede schaal. Meng in de derde schaal het paneermeel, Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder.
- Bestrooi de varkenskoteletten met zout en peper.
- Haal elke kotelet eerst door de bloem, schud overtollige bloem eraf.
- Dompel de kotelet daarna in het ei, laat overtollig ei afdruipen.
- Druk de kotelet stevig in het paneermeelmengsel zodat deze volledig bedekt is.
- Leg de gepaneerde koteletten op de voorbereide bakplaat. Besprenkel de bovenkant met olijfolie.
- Bak de koteletten 20 tot 25 minuten, draai ze halverwege om, totdat ze goudbruin en gaar zijn (interne temperatuur van 63 graden Celsius).
Notes
- Voor extra krokante koteletten, kun je de olie licht besproeien met kookspray voordat je ze bakt.
- Je kunt de Italiaanse kruiden vervangen door een gelijke hoeveelheid paprikapoeder voor een andere smaak.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 kotelet
- Calories: 350
- Sugar: 2
- Sodium: 450
- Fat: 15
- Saturated Fat: 5
- Unsaturated Fat: 10
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 20
- Fiber: 1
- Protein: 35
- Cholesterol: 100
Keywords: varkenskotelet, gepaneerd, gebakken, krokant, Parmezaan, eenvoudig