Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up of tender Braised Apple BBQ Ribs And Potatoes smothered in thick, glossy BBQ sauce on a white plate.

Gestoofde Appel BBQ Ribs en Aardappelen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 35 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Halal

Description

Recept voor varkensribbetjes gestoofd met appels en geserveerd met aardappelen in een zoetzure barbecuesaus.


Ingredients

Scale
  • 1.5 kg varkensribbetjes
  • 1 kg aardappelen, geschild en in kwarten gesneden
  • 2 grote appels, geschild, zonder klokhuis en in stukken gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml appelsap
  • 120 ml barbecuesaus
  • 60 ml appelciderazijn
  • 30 ml bruine suiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olie

Instructions

  1. Bestrooi de ribbetjes met zout, peper en gerookt paprikapoeder.
  2. Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de ribbetjes aan alle kanten bruin. Haal de ribbetjes uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de ui toe aan de pan en bak deze glazig, ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg het appelsap, de barbecuesaus, de appelciderazijn en de bruine suiker toe aan de pan. Roer goed door.
  5. Leg de ribbetjes terug in de pan. Zorg ervoor dat ze grotendeels bedekt zijn met de saus. Breng aan de kook.
  6. Dek de pan af en zet het vuur laag. Laat 1.5 uur sudderen.
  7. Voeg na 1.5 uur de stukken appel en de aardappelen toe aan de pan. Roer voorzichtig.
  8. Dek de pan weer af en laat nog 45 minuten sudderen, of totdat de aardappelen gaar zijn en de ribbetjes van het bot vallen.
  9. Controleer de kruiding en voeg indien nodig zout en peper toe.

Notes

  • Je kunt de aardappelen ook apart koken of roosteren als je een stevigere textuur wilt.
  • Gebruik stevige appels, zoals Elstar of Jonagold, die hun vorm behouden tijdens het stoven.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 2 uur 15 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 750
  • Sugar: 45
  • Sodium: 850
  • Fat: 40
  • Saturated Fat: 15
  • Unsaturated Fat: 25
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 55
  • Fiber: 7
  • Protein: 45
  • Cholesterol: 150

Keywords: ribbetjes, gestoofd, appel, aardappelen, barbecue saus, varkensvlees, stoofpot