Description
Recept voor varkensribbetjes gestoofd met appels en geserveerd met aardappelen in een zoetzure barbecuesaus.
Ingredients
Scale
- 1.5 kg varkensribbetjes
- 1 kg aardappelen, geschild en in kwarten gesneden
- 2 grote appels, geschild, zonder klokhuis en in stukken gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml appelsap
- 120 ml barbecuesaus
- 60 ml appelciderazijn
- 30 ml bruine suiker
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels olie
Instructions
- Bestrooi de ribbetjes met zout, peper en gerookt paprikapoeder.
- Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de ribbetjes aan alle kanten bruin. Haal de ribbetjes uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak deze glazig, ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg het appelsap, de barbecuesaus, de appelciderazijn en de bruine suiker toe aan de pan. Roer goed door.
- Leg de ribbetjes terug in de pan. Zorg ervoor dat ze grotendeels bedekt zijn met de saus. Breng aan de kook.
- Dek de pan af en zet het vuur laag. Laat 1.5 uur sudderen.
- Voeg na 1.5 uur de stukken appel en de aardappelen toe aan de pan. Roer voorzichtig.
- Dek de pan weer af en laat nog 45 minuten sudderen, of totdat de aardappelen gaar zijn en de ribbetjes van het bot vallen.
- Controleer de kruiding en voeg indien nodig zout en peper toe.
Notes
- Je kunt de aardappelen ook apart koken of roosteren als je een stevigere textuur wilt.
- Gebruik stevige appels, zoals Elstar of Jonagold, die hun vorm behouden tijdens het stoven.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 2 uur 15 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Stoven
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 750
- Sugar: 45
- Sodium: 850
- Fat: 40
- Saturated Fat: 15
- Unsaturated Fat: 25
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 55
- Fiber: 7
- Protein: 45
- Cholesterol: 150
Keywords: ribbetjes, gestoofd, appel, aardappelen, barbecue saus, varkensvlees, stoofpot