Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bok Choy and Beef Stir-fry

Snel en Heerlijk: 1 Bok Choy and Beef Stir-fry


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een snelle en smaakvolle roerbak met mals rundvlees en knapperige paksoi.


Ingredients

Scale
  • 400g biefstuk, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (ongeveer 2 cm), fijngehakt
  • 400g paksoi, in stukken gesneden
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels water

Instructions

  1. Meng de biefstukplakjes met 2 eetlepels sojasaus, maïzena en sesamolie. Laat 15 minuten marineren.
  2. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
  3. Voeg het gemarineerde rundvlees toe en roerbak tot het bruin is. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de resterende 1 eetlepel plantaardige olie toe aan de pan.
  5. Voeg knoflook en gember toe en roerbak 30 seconden tot het geurig is.
  6. Voeg de paksoi toe en roerbak 2-3 minuten tot het iets zachter is.
  7. Meng de oestersaus, 1 eetlepel sojasaus, suiker en water in een kleine kom.
  8. Voeg de sausmix toe aan de pan met paksoi.
  9. Voeg het rundvlees weer toe aan de pan.
  10. Roer alles goed door elkaar en roerbak nog 1-2 minuten tot alles warm is en de saus is ingedikt.

Notes

  • Serveer met rijst of noedels.
  • Voeg naar smaak chilipepers toe voor extra pit.
  • Je kunt ook andere groenten zoals wortelen of paprika’s toevoegen.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 6g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 18g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 13g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: paksoi, rundvlees, roerbak, Aziatisch, snel, maaltijd