Description
Een romige en heerlijke cheesecake met een rijke blauwe bessen topping.
Ingredients
Scale
- 200g verkruimelde digestive koekjes
- 100g gesmolten boter
- 500g roomkaas, op kamertemperatuur
- 150g suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 250g verse blauwe bessen
- 2 eetlepels citroensap
- 50g suiker (voor de topping)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm.
- Klop in een kom de roomkaas met de suiker tot een glad geheel.
- Voeg de eieren één voor één toe, en klop na elke toevoeging goed. Roer het vanille-extract erdoor.
- Giet het roomkaasmengsel over de koekjesbodem.
- Bak de cheesecake 40-50 minuten, of tot de randen stevig zijn en het midden nog een beetje zacht is.
- Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier.
- Meng intussen de blauwe bessen met het citroensap en de 50g suiker in een steelpan.
- Verwarm op middelhoog vuur, breng aan de kook en laat 5-10 minuten sudderen tot de bessen zacht zijn en de saus is ingedikt.
- Laat de blauwe bessen saus afkoelen.
- Verdeel de afgekoelde blauwe bessen saus over de cheesecake.
Notes
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.
- Laat de cheesecake volledig afkoelen voordat je de topping aanbrengt.
- De cheesecake kan een dag van tevoren worden gemaakt.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 50 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 30g
- Sodium: 150mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 2g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: blauwe bessen, cheesecake, dessert, bakken, roomkaas, koekjesbodem