Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Blueberry Cheesecake

Geweldige Blueberry Cheesecake met 1 doel


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur 10 minuten
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige en heerlijke cheesecake met een rijke blauwe bessen topping.


Ingredients

Scale
  • 200g verkruimelde digestive koekjes
  • 100g gesmolten boter
  • 500g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150g suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250g verse blauwe bessen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50g suiker (voor de topping)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm.
  3. Klop in een kom de roomkaas met de suiker tot een glad geheel.
  4. Voeg de eieren één voor één toe, en klop na elke toevoeging goed. Roer het vanille-extract erdoor.
  5. Giet het roomkaasmengsel over de koekjesbodem.
  6. Bak de cheesecake 40-50 minuten, of tot de randen stevig zijn en het midden nog een beetje zacht is.
  7. Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier.
  8. Meng intussen de blauwe bessen met het citroensap en de 50g suiker in een steelpan.
  9. Verwarm op middelhoog vuur, breng aan de kook en laat 5-10 minuten sudderen tot de bessen zacht zijn en de saus is ingedikt.
  10. Laat de blauwe bessen saus afkoelen.
  11. Verdeel de afgekoelde blauwe bessen saus over de cheesecake.

Notes

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.
  • Laat de cheesecake volledig afkoelen voordat je de topping aanbrengt.
  • De cheesecake kan een dag van tevoren worden gemaakt.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 50 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: blauwe bessen, cheesecake, dessert, bakken, roomkaas, koekjesbodem