Description
Een heerlijke traktatie met verse blauwe bessen.
Ingredients
Scale
- 250 gram bloem
- 100 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- 100 ml melk
- 50 gram gesmolten boter
- 150 gram verse blauwe bessen
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng bloem, suiker en bakpoeder in een kom.
- Voeg ei, melk en gesmolten boter toe en meng tot een glad beslag.
- Spatel de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
- Giet het beslag in muffinvormpjes.
- Bak 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Laat afkoelen voordat je ze serveert.
Notes
- Je kunt ook bevroren blauwe bessen gebruiken, maar laat ze dan eerst ontdooien en dep ze droog.
- Voeg een snufje kaneel toe voor extra smaak.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Dessert
- Method: Baking
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 traktatie
- Calories: 200
- Sugar: 15g
- Sodium: 50mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 2g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: blauwe bessen, traktatie, dessert, bakken, zoet