Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Blueberry Cream Cheese Crumb Cake

Heerlijke Blueberry Cream Cheese Crumb Cake met 1 doel


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 8-10 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke kruimelcake met blauwe bessen en romige roomkaasvulling.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes bloem
  • 1 kopje suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 3/4 kopje ongezouten boter, koud en in blokjes
  • 1/4 kopje melk
  • 1 ei
  • 8 gram roomkaas, zacht
  • 1/4 kopje suiker
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje verse blauwe bessen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een bakvorm in.
  2. Maak het kruimeldeeg: Meng bloem, 1 kopje suiker, bakpoeder en zout. Voeg de koude boter toe en meng tot het op grof zand lijkt. Neem 1 kopje van dit mengsel en zet apart voor de kruimellaag.
  3. Voeg melk en ei toe aan de rest van het kruimelmengsel. Meng tot net gecombineerd. Druk dit deeg in de bodem van de voorbereide bakvorm.
  4. Maak de roomkaasvulling: Klop de zachte roomkaas met 1/4 kopje suiker, de eidooier en vanille-extract tot een glad geheel.
  5. Verdeel de roomkaasvulling over het deeg in de bakvorm.
  6. Verdeel de blauwe bessen over de roomkaasvulling.
  7. Verkruimel het apart gezette kruimeldeeg over de blauwe bessen.
  8. Bak 35-45 minuten, of tot de kruimels goudbruin zijn en een tandenstoker er schoon uitkomt.
  9. Laat volledig afkoelen voordat je het snijdt.

Notes

  • Zorg ervoor dat de boter koud is voor het beste kruimeldeeg.
  • Laat de cake volledig afkoelen voor het beste resultaat.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 stuk
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 25 g
  • Sodium: 150 mg
  • Fat: 18 g
  • Saturated Fat: 11 g
  • Unsaturated Fat: 7 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 45 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 5 g
  • Cholesterol: 60 mg

Keywords: blauwe bessen, roomkaas, kruimelcake, dessert, bakken