Description
Een heerlijke kruimelcake met blauwe bessen en romige roomkaasvulling.
Ingredients
Scale
- 2 kopjes bloem
- 1 kopje suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 3/4 kopje ongezouten boter, koud en in blokjes
- 1/4 kopje melk
- 1 ei
- 8 gram roomkaas, zacht
- 1/4 kopje suiker
- 1 eidooier
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 kopje verse blauwe bessen
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een bakvorm in.
- Maak het kruimeldeeg: Meng bloem, 1 kopje suiker, bakpoeder en zout. Voeg de koude boter toe en meng tot het op grof zand lijkt. Neem 1 kopje van dit mengsel en zet apart voor de kruimellaag.
- Voeg melk en ei toe aan de rest van het kruimelmengsel. Meng tot net gecombineerd. Druk dit deeg in de bodem van de voorbereide bakvorm.
- Maak de roomkaasvulling: Klop de zachte roomkaas met 1/4 kopje suiker, de eidooier en vanille-extract tot een glad geheel.
- Verdeel de roomkaasvulling over het deeg in de bakvorm.
- Verdeel de blauwe bessen over de roomkaasvulling.
- Verkruimel het apart gezette kruimeldeeg over de blauwe bessen.
- Bak 35-45 minuten, of tot de kruimels goudbruin zijn en een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Laat volledig afkoelen voordat je het snijdt.
Notes
- Zorg ervoor dat de boter koud is voor het beste kruimeldeeg.
- Laat de cake volledig afkoelen voor het beste resultaat.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 25 g
- Sodium: 150 mg
- Fat: 18 g
- Saturated Fat: 11 g
- Unsaturated Fat: 7 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 45 g
- Fiber: 2 g
- Protein: 5 g
- Cholesterol: 60 mg
Keywords: blauwe bessen, roomkaas, kruimelcake, dessert, bakken