Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Blueberry Coffee Cake

Heerlijke Blueberry Coffee Cake (40 min)


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Een heerlijke koffiecake met verse bosbessen en een kruimelige topping.


Ingredients

Scale
  • 250g bloem
  • 150g suiker
  • 100g boter, zacht
  • 2 eieren
  • 120ml melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 200g verse bosbessen
  • Voor de topping: 50g bloem, 50g suiker, 30g boter, 1/4 theelepel kaneel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in.
  2. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel.
  3. Voeg de zachte boter en eieren toe. Mix tot een glad beslag.
  4. Voeg geleidelijk de melk toe en meng goed.
  5. Spatel voorzichtig de bosbessen door het beslag.
  6. Giet het beslag in de cakevorm.
  7. Meng voor de topping de bloem, suiker, boter en kaneel tot kruimels. Verdeel de topping over het beslag.
  8. Bak de cake 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Notes

  • Gebruik eventueel bevroren bosbessen als je geen verse hebt.
  • Voeg een snufje nootmuskaat toe aan de topping voor extra smaak.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 45 minuten
  • Category: Gebak
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 18g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: Bosbessenkoffiecake, cake, bakken, bosbessen, dessert