Description
Een heerlijke koffiecake met verse bosbessen en een kruimelige topping.
Ingredients
Scale
- 250g bloem
- 150g suiker
- 100g boter, zacht
- 2 eieren
- 120ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 200g verse bosbessen
- Voor de topping: 50g bloem, 50g suiker, 30g boter, 1/4 theelepel kaneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in.
- Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel.
- Voeg de zachte boter en eieren toe. Mix tot een glad beslag.
- Voeg geleidelijk de melk toe en meng goed.
- Spatel voorzichtig de bosbessen door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm.
- Meng voor de topping de bloem, suiker, boter en kaneel tot kruimels. Verdeel de topping over het beslag.
- Bak de cake 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Notes
- Gebruik eventueel bevroren bosbessen als je geen verse hebt.
- Voeg een snufje nootmuskaat toe aan de topping voor extra smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Gebak
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 30g
- Sodium: 150mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 2g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: Bosbessenkoffiecake, cake, bakken, bosbessen, dessert