Description
Een eenvoudig recept voor cake gemaakt in de blender.
Ingredients
Scale
- 200g bloem
- 100g suiker
- 2 eieren
- 100ml melk
- 100ml plantaardige olie
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in.
- Doe de eieren, suiker, melk en olie in de blender. Mix tot een glad geheel.
- Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe aan de blender. Mix kort tot alles net gemengd is.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
- Bak 30-35 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
Notes
- Je kunt fruit of chocolade toevoegen aan het beslag.
- Controleer de gaarheid met een satéprikker.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Gebak
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 plakje
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 20g
- Sodium: 100mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 11g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 1g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: blender cake, cake recept, snel gebak, makkelijke cake