Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A close-up of a white bowl filled with rich, savory Black Eyed Pea Soup featuring visible black-eyed peas and chunks of orange carrot.

Zwarte Oogbonen Soep


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 75 min
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudige en voedzame soep gemaakt met zwarte oogbonen.


Ingredients

Scale
  • 400 gram gedroogde zwarte oogbonen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Week de zwarte oogbonen een nacht in water en giet ze af.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de ui, wortels en bleekselderij toe en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  5. Voeg de geweekte bonen, groentebouillon, tijm en het laurierblad toe.
  6. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 45 tot 60 minuten sudderen, of totdat de bonen gaar zijn.
  7. Verwijder het laurierblad.
  8. Pureer een deel van de soep met een staafmixer voor een dikkere consistentie, indien gewenst.
  9. Breng op smaak met zout en peper.

Notes

  • Je kunt gerookte ham of spek toevoegen voor een hartige smaak.
  • Serveer met een scheutje azijn voor extra frisheid.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 60 min
  • Category: Soep
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 280
  • Sugar: 5
  • Sodium: 450
  • Fat: 5
  • Saturated Fat: 1
  • Unsaturated Fat: 4
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 45
  • Fiber: 15
  • Protein: 18
  • Cholesterol: 0

Keywords: zwarte oogbonen, soep, bonensoep, vegetarisch, eenvoudig