Description
Een eenvoudige en voedzame soep gemaakt met zwarte oogbonen.
Ingredients
Scale
- 400 gram gedroogde zwarte oogbonen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote ui, gehakt
- 2 wortels, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1,5 liter groentebouillon
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Week de zwarte oogbonen een nacht in water en giet ze af.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, wortels en bleekselderij toe en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de geweekte bonen, groentebouillon, tijm en het laurierblad toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 45 tot 60 minuten sudderen, of totdat de bonen gaar zijn.
- Verwijder het laurierblad.
- Pureer een deel van de soep met een staafmixer voor een dikkere consistentie, indien gewenst.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Je kunt gerookte ham of spek toevoegen voor een hartige smaak.
- Serveer met een scheutje azijn voor extra frisheid.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 60 min
- Category: Soep
- Method: Sudderen
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 280
- Sugar: 5
- Sodium: 450
- Fat: 5
- Saturated Fat: 1
- Unsaturated Fat: 4
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 45
- Fiber: 15
- Protein: 18
- Cholesterol: 0
Keywords: zwarte oogbonen, soep, bonensoep, vegetarisch, eenvoudig