Description
Een hartige ovenschotel met romige jus en zachte koekjes.
Ingredients
Scale
- 1 pond worstjes
- 1 pakje koekjes (bijv. Pillsbury Grands)
- 4 eetlepels boter
- 4 eetlepels bloem
- 2 koppen melk
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C. Bak de worstjes in een koekenpan goudbruin. Giet overtollig vet af.
- Verkruimel de koekjes boven de gebakken worstjes in een ovenschaal.
- Smelt de boter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en klop tot een gladde pasta.
- Voeg geleidelijk de melk toe, terwijl je blijft kloppen, tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de saus over de worstjes en koekjes in de ovenschaal.
- Bak 20-25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
Notes
- Je kunt ook vegetarische worstjes gebruiken.
- Voeg eventueel gebakken spek of kaas toe voor extra smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 6 g
- Sodium: 1200 mg
- Fat: 35 g
- Saturated Fat: 15 g
- Unsaturated Fat: 20 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 40 g
- Fiber: 2 g
- Protein: 20 g
- Cholesterol: 70 mg
Keywords: koekjes, jus, ovenschotel, worst, ontbijt, brunch