Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A close-up of a steaming white bowl filled with rich, orange Beer Cheddar Cheese Soup.

Bier Cheddar Kaassoep


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudige en hartige soep met bier en scherpe cheddar kaas.


Ingredients

Scale
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 ml licht bier
  • 200 gram scherpe cheddar kaas, geraspt
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze tot hij zacht is, ongeveer 5 minuten.
  3. Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut.
  4. Giet langzaam de kippenbouillon erbij terwijl je constant roert om klontjes te voorkomen.
  5. Breng het mengsel aan de kook en laat het 2 minuten zachtjes koken.
  6. Zet het vuur laag en roer het bier erdoor.
  7. Voeg de geraspte cheddar kaas, mosterd en nootmuskaat toe. Roer tot de kaas volledig gesmolten is en de soep glad is. Niet meer laten koken.
  8. Breng op smaak met zout en peper.

Notes

  • Gebruik een bier dat je ook zou drinken; de smaak komt door in de soep.
  • Je kunt de soep serveren met croutons of bieslook.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 15 min
  • Category: Soep
  • Method: Koken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 3
  • Sodium: 650
  • Fat: 25
  • Saturated Fat: 15
  • Unsaturated Fat: 10
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 12
  • Fiber: 1
  • Protein: 20
  • Cholesterol: 75

Keywords: bier, cheddar, kaas, soep, lunch, diner, romig