Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Biefstuk Stroganoff recept met romige champignonsaus en tagliatelle – makkelijk en snel klaar voor een luxe diner thuis

Recept: Romige Biefstuk Stroganoff met Verse Tagliatelle


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Halal

Description

Romige Biefstuk Stroganoff met champignons, biefstukreepjes en tagliatelle – een klassiek comfortgerecht met een luxe twist.


Ingredients

Scale
  • 500g biefstuk (ossenhaas of entrecote), in reepjes
  • 250g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el Dijonmosterd
  • 100 ml runderbouillon
  • 150 ml zure room (of crème fraîche)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • 300350g verse tagliatelle
  • Beetje extra olijfolie of boter voor de pasta

Instructions

  1. Haal de biefstuk 20 minuten voor gebruik uit de koelkast en snijd in reepjes.
  2. Kook de tagliatelle volgens de verpakking, giet af en meng met wat olie of boter.
  3. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de biefstukreepjes 1-1,5 minuut per kant. Haal uit de pan en laat rusten.
  4. Voeg indien nodig wat extra boter toe en fruit de ui 3-4 minuten op middelhoog vuur.
  5. Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  6. Voeg de champignons toe en bak 6-8 minuten tot ze bruin en gekaramelliseerd zijn.
  7. Voeg tomatenpuree toe, bak 1 minuut. Voeg dan mosterd en paprikapoeder toe.
  8. Blus af met runderbouillon en laat 2-3 minuten inkoken.
  9. Voeg zure room toe, roer door en laat even pruttelen tot saus dikker wordt.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Voeg biefstuk met vleessappen toe en verwarm 1-2 minuten mee (niet koken).
  12. Serveer de saus over de tagliatelle en garneer met peterselie.

Notes

  • Gebruik geen koude zure room – meng eerst met warme saus om schiften te voorkomen.
  • Vervang biefstuk eventueel door kippendijen voor een lichtere versie.
  • Voor een vegetarische variant: gebruik oesterzwammen en linzen.
  • Bewaar saus en vlees apart als je vooruit wilt koken.
  • Voor een frisse toets: rasp wat citroenschil over het gerecht voor serveren.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakpan
  • Cuisine: Russisch geïnspireerd

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 610
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 540mg
  • Fat: 34g
  • Saturated Fat: 14g
  • Unsaturated Fat: 18g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 38g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: Biefstuk Stroganoff recept, romige saus, tagliatelle, makkelijk zelfgemaakt recept, gezonde dinerideeën, snel biefstuk recept