Description
Een heerlijk en verfrissend citroendessert dat iedereen zal bekoren.
Ingredients
Scale
- 200g bloem
- 150g suiker
- 100g boter
- 2 eieren
- Sap van 2 citroenen
- Rasp van 1 citroenschil
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de boter en suiker romig.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
- Voeg het citroensap en de citroenschil toe.
- Meng de bloem, bakpoeder en zout in een aparte kom.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en mix tot een glad beslag.
- Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
- Bak 30-35 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat afkoelen voor het serveren.
Notes
- Serveer eventueel met een toefje slagroom of vanille-ijs.
- Je kunt ook verse muntblaadjes gebruiken ter garnering.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 300 kcal
- Sugar: 25g
- Sodium: 100mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 2g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: citroen, dessert, zoet, gebak, verfrissend, beste ooit