Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Two thick slices of moist Banana Bread resting on a white plate with whole bananas blurred in the background.

Bananenbrood Recept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 75 min
  • Yield: 8 plakken 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig recept voor een smakelijk bananenbrood.


Ingredients

Scale
  • 3 rijpe bananen
  • 175 g bloem
  • 100 g suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 groot ei
  • 50 g gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een broodvorm in.
  2. Prak de bananen in een kom.
  3. Meng in een andere kom de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout.
  4. Voeg de geprakte bananen, ei, gesmolten boter en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten. Meng tot alles net gecombineerd is. Niet te veel mengen.
  5. Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
  6. Bak 50 tot 60 minuten, of totdat een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  7. Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je het op een rooster legt om volledig af te koelen.

Notes

  • Gebruik zeer rijpe, bijna zwarte bananen voor de beste smaak.
  • Je kunt 50 gram gehakte noten toevoegen aan het beslag.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 60 min
  • Category: Bakken
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 plak
  • Calories: 250
  • Sugar: 18
  • Sodium: 150
  • Fat: 10
  • Saturated Fat: 6
  • Unsaturated Fat: 4
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 38
  • Fiber: 2
  • Protein: 4
  • Cholesterol: 40

Keywords: bananenbrood, cake, snel brood, ontbijt, zoet brood