Description
Een eenvoudig recept voor een smakelijk bananenbrood.
Ingredients
Scale
- 3 rijpe bananen
- 175 g bloem
- 100 g suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/4 theelepel zout
- 1 groot ei
- 50 g gesmolten boter
- 1 theelepel vanille-extract
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een broodvorm in.
- Prak de bananen in een kom.
- Meng in een andere kom de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout.
- Voeg de geprakte bananen, ei, gesmolten boter en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten. Meng tot alles net gecombineerd is. Niet te veel mengen.
- Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
- Bak 50 tot 60 minuten, of totdat een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je het op een rooster legt om volledig af te koelen.
Notes
- Gebruik zeer rijpe, bijna zwarte bananen voor de beste smaak.
- Je kunt 50 gram gehakte noten toevoegen aan het beslag.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 60 min
- Category: Bakken
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 250
- Sugar: 18
- Sodium: 150
- Fat: 10
- Saturated Fat: 6
- Unsaturated Fat: 4
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 38
- Fiber: 2
- Protein: 4
- Cholesterol: 40
Keywords: bananenbrood, cake, snel brood, ontbijt, zoet brood