Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Best Goulash Recipe

Beste Goulash: 3 Uur Sudderen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 50 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

Een klassiek Hongaars stoofgerecht met malse rundvlees en paprika.


Ingredients

Scale
  • 1 kg rundvlees, in blokjes
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 3 eetlepels paprikapoeder (zoet)
  • 1 eetlepel paprikapoeder (heet, optioneel)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 blik (400g) tomatenblokjes
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Bak het rundvlees rondom bruin.
  3. Voeg de gesnipperde uien toe en bak mee tot ze zacht zijn.
  4. Roer de paprikapoeder en knoflook erdoor en bak kort mee.
  5. Bestrooi met bloem en roer goed door.
  6. Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe.
  7. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat minimaal 2 uur sudderen, of tot het vlees gaar is.
  8. Breng op smaak met zout en peper.

Notes

  • Serveer met aardappelen, rijst of brood.
  • Voeg eventueel extra groenten toe zoals wortelen of paprika.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 2 uur 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Hongaars

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 6 g
  • Sodium: 400 mg
  • Fat: 20 g
  • Saturated Fat: 8 g
  • Unsaturated Fat: 12 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 15 g
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 50 g
  • Cholesterol: 120 mg

Keywords: Goulash, Hongaarse goulash, rundvlees stoofpot, paprika stoofpot