Description
Een klassiek Hongaars stoofgerecht met malse rundvlees en paprika.
Ingredients
Scale
- 1 kg rundvlees, in blokjes
- 2 grote uien, gesnipperd
- 3 eetlepels paprikapoeder (zoet)
- 1 eetlepel paprikapoeder (heet, optioneel)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels bloem
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 500 ml runderbouillon
- 2 eetlepels olie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Bak het rundvlees rondom bruin.
- Voeg de gesnipperde uien toe en bak mee tot ze zacht zijn.
- Roer de paprikapoeder en knoflook erdoor en bak kort mee.
- Bestrooi met bloem en roer goed door.
- Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat minimaal 2 uur sudderen, of tot het vlees gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer met aardappelen, rijst of brood.
- Voeg eventueel extra groenten toe zoals wortelen of paprika.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 2 uur 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Stoven
- Cuisine: Hongaars
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 6 g
- Sodium: 400 mg
- Fat: 20 g
- Saturated Fat: 8 g
- Unsaturated Fat: 12 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 15 g
- Fiber: 3 g
- Protein: 50 g
- Cholesterol: 120 mg
Keywords: Goulash, Hongaarse goulash, rundvlees stoofpot, paprika stoofpot