Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Best Ever Potato Salad

Best Ever Potato Salad: 2 Uur Smaakovername


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten (+ 30 minuten koeltijd)
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

De beste aardappelsalade die je ooit hebt geproefd. Romig, vol van smaak en perfect voor elke gelegenheid.


Ingredients

Scale
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 4 hardgekookte eieren, gehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 200 g mayonaise
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn, maar niet papperig. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd de afgekoelde aardappelen in blokjes.
  3. Meng in een grote kom de aardappelblokjes, gehakte eieren en rode ui.
  4. Klop in een aparte kom de mayonaise, mosterd en azijn door elkaar.
  5. Voeg de dressing toe aan het aardappelmengsel en roer voorzichtig tot alles goed bedekt is.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Dek af en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten om de smaken te laten intrekken.
  8. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Gebruik kruimige aardappelen voor de beste textuur.
  • Pas de hoeveelheid mayonaise en mosterd aan naar eigen smaak.
  • Voeg eventueel augurken of kappertjes toe voor extra smaak.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Koken en Mengen
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie (ongeveer 150g)
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 4g
  • Sodium: 400mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 20g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 28g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 7g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: aardappelsalade, salade, bijgerecht, zomer, barbecue, vegetarisch