Description
Snelle en makkelijke bessen swirl cheesecake hapjes.
Ingredients
Scale
- 225 gram roomkaas, zacht
- 50 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram gemengde bessen (vers of bevroren)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel maïzena
- Boterkoekjes of graham crackers, verkruimeld (voor de bodem)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de verkruimelde koekjes met gesmolten boter en druk dit in de bodem van muffinvormpjes.
- Klop de roomkaas en suiker romig.
- Voeg het ei en vanille-extract toe en klop tot het net gemengd is.
- Meng in een apart kommetje de bessen, citroensap en maïzena. Verwarm kort tot de bessen zacht worden en de saus indikt.
- Schep het roomkaasmengsel op de koekjesbodem.
- Verdeel een theelepel bessenmengsel over elke cheesecake. Swirl met een tandenstoker.
- Bak 15-20 minuten, of tot de randen stevig zijn en het midden nog een beetje zacht is.
- Laat volledig afkoelen.
Notes
- Laten afkoelen in de koelkast voor het serveren.
- Garneer eventueel met extra bessen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 hapje
- Calories: 150 kcal
- Sugar: 10 g
- Sodium: 50 mg
- Fat: 10 g
- Saturated Fat: 6 g
- Unsaturated Fat: 4 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 15 g
- Fiber: 1 g
- Protein: 3 g
- Cholesterol: 30 mg
Keywords: cheesecake, bessen, hapjes, dessert, makkelijk, snel