Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A close-up shot of perfectly caramelized Beef Bulgogi slices garnished with sesame seeds and fresh green onions.

Rundvlees Bulgogi


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 min
  • Yield: 3 servings 1x
  • Diet: Geen

Description

Een Koreaanse klassieker met dun gesneden gemarineerd rundvlees, snel gegrild of gebakken.


Ingredients

Scale
  • 500 g dun gesneden rundvlees (biefstuk of rosbief)
  • 60 ml sojasaus
  • 30 ml sesamolie
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel gehakte knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 kleine ui, dun gesneden
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 1 eetlepel sesamzaad

Instructions

  1. Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, bruine suiker, knoflook, gember en zwarte peper. Dit is de marinade.
  2. Voeg het dun gesneden rundvlees toe aan de marinade en meng goed zodat al het vlees bedekt is. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
  3. Verhit een grote koekenpan of grillplaat op middelhoog vuur. U hoeft geen extra olie toe te voegen als u een antiaanbakpan gebruikt.
  4. Bak het gemarineerde rundvlees in porties. Bak elke portie ongeveer 2 tot 3 minuten per kant, tot het vlees gaar is en licht gekarameliseerd. Overbevolking van de pan vermindert de bruining.
  5. Voeg de gesneden ui toe tijdens de laatste minuut van het bakken.
  6. Haal het vlees uit de pan en garneer met de lente-uitjes en sesamzaad.
  7. Serveer direct, vaak met rijst en kimchi.

Notes

  • U kunt de bruine suiker vervangen door honing voor een iets andere zoetheid.
  • Gebruik een zeer scherp mes om het vlees zo dun mogelijk te snijden, of vraag uw slager om dunne plakjes te snijden.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 10 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Koreaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 12
  • Sodium: 750
  • Fat: 18
  • Saturated Fat: 5
  • Unsaturated Fat: 13
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 15
  • Fiber: 1
  • Protein: 32
  • Cholesterol: 85

Keywords: rundvlees, bulgogi, Koreaans, gemarineerd vlees, roerbak