Description
Een Koreaanse klassieker met dun gesneden gemarineerd rundvlees, snel gegrild of gebakken.
Ingredients
Scale
- 500 g dun gesneden rundvlees (biefstuk of rosbief)
- 60 ml sojasaus
- 30 ml sesamolie
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel gehakte knoflook
- 1 theelepel geraspte gember
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 kleine ui, dun gesneden
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- 1 eetlepel sesamzaad
Instructions
- Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, bruine suiker, knoflook, gember en zwarte peper. Dit is de marinade.
- Voeg het dun gesneden rundvlees toe aan de marinade en meng goed zodat al het vlees bedekt is. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
- Verhit een grote koekenpan of grillplaat op middelhoog vuur. U hoeft geen extra olie toe te voegen als u een antiaanbakpan gebruikt.
- Bak het gemarineerde rundvlees in porties. Bak elke portie ongeveer 2 tot 3 minuten per kant, tot het vlees gaar is en licht gekarameliseerd. Overbevolking van de pan vermindert de bruining.
- Voeg de gesneden ui toe tijdens de laatste minuut van het bakken.
- Haal het vlees uit de pan en garneer met de lente-uitjes en sesamzaad.
- Serveer direct, vaak met rijst en kimchi.
Notes
- U kunt de bruine suiker vervangen door honing voor een iets andere zoetheid.
- Gebruik een zeer scherp mes om het vlees zo dun mogelijk te snijden, of vraag uw slager om dunne plakjes te snijden.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 10 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Koreaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 12
- Sodium: 750
- Fat: 18
- Saturated Fat: 5
- Unsaturated Fat: 13
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 15
- Fiber: 1
- Protein: 32
- Cholesterol: 85
Keywords: rundvlees, bulgogi, Koreaans, gemarineerd vlees, roerbak