Description
Malse rundvleesrolletjes, gevuld en langzaam gestoofd in een rijke tomatensaus.
Ingredients
Scale
- 1 kg flinterdun gesneden runderlappen
- 100 g pancetta, fijngehakt
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
- 1 ei
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 wortelen, in stukjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 200 ml runderbouillon
- 1 laurierblad
Instructions
- Klop de runderlappen plat tot ongeveer 0,5 cm dikte.
- Meng in een kom de pancetta, Parmezaanse kaas, knoflook, peterselie, ei, zout en peper.
- Verdeel het mengsel over de runderlappen en rol ze stevig op. Bind de rolletjes vast met keukentouw.
- Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
- Braad de rundvleesrolletjes rondom aan tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan.
- Voeg de ui, wortelen en bleekselderij toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, runderbouillon en laurierblad toe. Breng aan de kook.
- Leg de rundvleesrolletjes terug in de pan.
- Dek de pan af en laat het geheel op laag vuur minstens 2 uur sudderen, of tot het rundvlees mals is.
- Verwijder het keukentouw voor het serveren.
Notes
- Serveer met pasta of aardappelpuree.
- Restjes kunnen ingevroren worden.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 2 uur 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Stoven
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 rolletje
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 700 mg
- Fat: 25 g
- Saturated Fat: 10 g
- Unsaturated Fat: 15 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 15 g
- Fiber: 3 g
- Protein: 40 g
- Cholesterol: 120 mg
Keywords: rundvlees, braciole, gevuld rundvlees, stoofschotel, Italiaans