Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Beef Braciole: Slow-Braised Stuffed Beef Rolls

Beef Braciole: Verrassend Mals, 2 Uur Wachten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 50 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

Malse rundvleesrolletjes, gevuld en langzaam gestoofd in een rijke tomatensaus.


Ingredients

Scale
  • 1 kg flinterdun gesneden runderlappen
  • 100 g pancetta, fijngehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 1 ei
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortelen, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 laurierblad

Instructions

  1. Klop de runderlappen plat tot ongeveer 0,5 cm dikte.
  2. Meng in een kom de pancetta, Parmezaanse kaas, knoflook, peterselie, ei, zout en peper.
  3. Verdeel het mengsel over de runderlappen en rol ze stevig op. Bind de rolletjes vast met keukentouw.
  4. Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
  5. Braad de rundvleesrolletjes rondom aan tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan.
  6. Voeg de ui, wortelen en bleekselderij toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn.
  7. Voeg de tomatenblokjes, runderbouillon en laurierblad toe. Breng aan de kook.
  8. Leg de rundvleesrolletjes terug in de pan.
  9. Dek de pan af en laat het geheel op laag vuur minstens 2 uur sudderen, of tot het rundvlees mals is.
  10. Verwijder het keukentouw voor het serveren.

Notes

  • Serveer met pasta of aardappelpuree.
  • Restjes kunnen ingevroren worden.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 2 uur 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 rolletje
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 8 g
  • Sodium: 700 mg
  • Fat: 25 g
  • Saturated Fat: 10 g
  • Unsaturated Fat: 15 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 15 g
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 40 g
  • Cholesterol: 120 mg

Keywords: rundvlees, braciole, gevuld rundvlees, stoofschotel, Italiaans