Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up of a rich bowl of Beef Barley Soup, featuring tender chunks of beef and plump barley grains in a savory broth.

Runderbouillon met Gerst


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 140 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een stevige soep met rundvlees en gerst.


Ingredients

Scale
  • 500 gram rundvlees, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 100 gram parelgerst
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak het rundvlees rondom bruin.
  2. Voeg de ui, wortels en bleekselderij toe. Bak deze 5 minuten mee.
  3. Spoel de gerst af en voeg deze toe aan de pan.
  4. Giet de runderbouillon erbij. Voeg tijm en het laurierblad toe.
  5. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
  6. Verwijder het laurierblad. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Notes

  • Voor een dikkere soep, kook de soep langer zodat de gerst meer vocht opneemt.
  • Je kunt verse peterselie toevoegen voor het serveren.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 120 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 5
  • Sodium: 650
  • Fat: 18
  • Saturated Fat: 6
  • Unsaturated Fat: 12
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 45
  • Fiber: 8
  • Protein: 30
  • Cholesterol: 80

Keywords: rundvlees, gerst, soep, runderbouillon, winterkost