Description
Een stevige soep met rundvlees en gerst.
Ingredients
Scale
- 500 gram rundvlees, in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 wortels, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 100 gram parelgerst
- 1,5 liter runderbouillon
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak het rundvlees rondom bruin.
- Voeg de ui, wortels en bleekselderij toe. Bak deze 5 minuten mee.
- Spoel de gerst af en voeg deze toe aan de pan.
- Giet de runderbouillon erbij. Voeg tijm en het laurierblad toe.
- Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
- Verwijder het laurierblad. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Notes
- Voor een dikkere soep, kook de soep langer zodat de gerst meer vocht opneemt.
- Je kunt verse peterselie toevoegen voor het serveren.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 120 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 5
- Sodium: 650
- Fat: 18
- Saturated Fat: 6
- Unsaturated Fat: 12
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 45
- Fiber: 8
- Protein: 30
- Cholesterol: 80
Keywords: rundvlees, gerst, soep, runderbouillon, winterkost