Description
Een smaakvolle en vullende rijstkom met rundvlees en paprika.
Ingredients
Scale
- 400g rundvlees, in reepjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200g rijst
- 400ml runderbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundvlees toe en bak aan alle kanten bruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak glazig.
- Voeg de paprika’s en knoflook toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg het paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.
- Doe het rundvlees terug in de pan.
- Giet de runderbouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat zachtjes sudderen met het deksel op de pan voor 15 minuten, of tot het vlees gaar is.
- Serveer het rundvlees-paprikamengsel over de gekookte rijst.
Notes
- Voeg verse kruiden zoals peterselie toe voor extra smaak.
- Serveer met een schepje zure room of yoghurt.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 kom
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 500mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 17g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 5g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: rundvlees, paprika, rijst, kom, hoofdgerecht, snel, makkelijk