Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Beef and Broccoli Stir-Fry

Beef and Broccoli Stir-Fry: Snel, smaakvol en gezond


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een snelle en smaakvolle roerbak met sappige biefstuk en knapperige broccoli, geserveerd met een heerlijke saus.


Ingredients

Scale
  • 500g biefstuk, dun gesneden
  • 1 middelgrote broccoli, in roosjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Optioneel: sesamzaadjes voor garnering

Instructions

  1. Meng de biefstuk met 1 eetlepel sojasaus en maizena in een kom. Laat 10 minuten marineren.
  2. Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de gemarineerde biefstuk toe en roerbak tot deze bruin is. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de broccoli toe aan de pan en roerbak 3-5 minuten tot deze knapperig gaar is. Voeg een klein beetje water toe indien nodig om het stomen te bevorderen.
  5. Voeg knoflook en gember toe en roerbak 1 minuut mee tot het geurig is.
  6. Doe de biefstuk terug in de pan met de broccoli.
  7. Voeg de resterende 1 eetlepel sojasaus en sesamolie toe. Roerbak alles nog 1-2 minuten tot de saus is ingedikt en alles goed gemengd is.
  8. Serveer direct, eventueel gegarneerd met sesamzaadjes.

Notes

  • Gebruik een scherp mes om de biefstuk dun te snijden.
  • Pas de hoeveelheid sojasaus aan naar smaak.
  • Voeg andere groenten toe zoals paprika of wortel.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 13g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: Biefstuk en broccoli, roerbak, Aziatisch, snel diner, rundvlees