Description
Een snelle en smaakvolle roerbak met sappige biefstuk en knapperige broccoli, geserveerd met een heerlijke saus.
Ingredients
Scale
- 500g biefstuk, dun gesneden
- 1 middelgrote broccoli, in roosjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel maizena
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gember, geraspt
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Optioneel: sesamzaadjes voor garnering
Instructions
- Meng de biefstuk met 1 eetlepel sojasaus en maizena in een kom. Laat 10 minuten marineren.
- Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gemarineerde biefstuk toe en roerbak tot deze bruin is. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de broccoli toe aan de pan en roerbak 3-5 minuten tot deze knapperig gaar is. Voeg een klein beetje water toe indien nodig om het stomen te bevorderen.
- Voeg knoflook en gember toe en roerbak 1 minuut mee tot het geurig is.
- Doe de biefstuk terug in de pan met de broccoli.
- Voeg de resterende 1 eetlepel sojasaus en sesamolie toe. Roerbak alles nog 1-2 minuten tot de saus is ingedikt en alles goed gemengd is.
- Serveer direct, eventueel gegarneerd met sesamzaadjes.
Notes
- Gebruik een scherp mes om de biefstuk dun te snijden.
- Pas de hoeveelheid sojasaus aan naar smaak.
- Voeg andere groenten toe zoals paprika of wortel.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 600mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 13g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: Biefstuk en broccoli, roerbak, Aziatisch, snel diner, rundvlees