Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
BBQ Ranch Chicken with Pepper Jack and Bacon

Fantastische BBQ Ranch Chicken: 100g spek


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een sappig en smaakvol gerecht met kip, BBQ saus, ranch dressing, pittige Pepper Jack kaas en knapperig spek.


Ingredients

Scale
  • 500g kipfilet
  • 100ml BBQ saus
  • 50ml ranch dressing
  • 100g Pepper Jack kaas, geraspt
  • 100g spek, krokant gebakken en verkruimeld
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Kruid de kipfilet met zout en peper.
  3. Bak de kipfilet in een pan tot deze aan beide zijden goudbruin is.
  4. Leg de kipfilet in een ovenschaal.
  5. Verdeel de BBQ saus en ranch dressing over de kip.
  6. Strooi de geraspte Pepper Jack kaas eroverheen.
  7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de kip gaar is.
  8. Bestrooi met het verkruimelde spek voor het serveren.

Notes

  • Serveer met je favoriete bijgerechten zoals rijst, aardappelpuree of een salade.
  • Je kunt ook andere soorten kaas gebruiken als je geen Pepper Jack hebt.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 40g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: BBQ kip, ranch kip, Pepper Jack, spek, kip met kaas, eenvoudig diner