Description
Een romige en makkelijk te maken bananenpudding, perfect als dessert of tussendoortje.
Ingredients
Scale
- 3 rijpe bananen
- 1/2 kopje suiker
- 1/4 kopje maïzena
- 2 koppen melk
- 1 theelepel vanille-extract
- Een snufje zout
- Vanillewafels of koekjes (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Prak de bananen in een grote kom.
- Meng in een steelpan de suiker, maïzena en zout. Voeg geleidelijk de melk toe en roer tot een glad mengsel.
- Verwarm het mengsel op middelhoog vuur, voortdurend roerend, tot het dikker wordt en begint te borrelen.
- Haal van het vuur en roer het vanille-extract en de geprakte bananen erdoor.
- Giet de pudding in individuele schaaltjes of een grote serveerschaal.
- Dek af met plasticfolie, direct op het oppervlak van de pudding, om velvorming te voorkomen.
- Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast, of tot het volledig koud is.
- Serveer eventueel gegarneerd met verkruimelde vanillewafels of koekjes.
Notes
- Voor een extra romige pudding, voeg een eetlepel boter toe aan het einde van het kookproces.
- Als de pudding te dik wordt, voeg dan een beetje extra melk toe en roer goed.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Dessert
- Method: Koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250
- Sugar: 30g
- Sodium: 100mg
- Fat: 5g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 2g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 15mg
Keywords: Bananenpudding, dessert, makkelijk, zoet, banaan