Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bananenpudding

Bananenpudding: 1 Hemels, Romig Geluk


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 25 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Een romige en makkelijk te maken bananenpudding, perfect als dessert of tussendoortje.


Ingredients

Scale
  • 3 rijpe bananen
  • 1/2 kopje suiker
  • 1/4 kopje maïzena
  • 2 koppen melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout
  • Vanillewafels of koekjes (optioneel, voor garnering)

Instructions

  1. Prak de bananen in een grote kom.
  2. Meng in een steelpan de suiker, maïzena en zout. Voeg geleidelijk de melk toe en roer tot een glad mengsel.
  3. Verwarm het mengsel op middelhoog vuur, voortdurend roerend, tot het dikker wordt en begint te borrelen.
  4. Haal van het vuur en roer het vanille-extract en de geprakte bananen erdoor.
  5. Giet de pudding in individuele schaaltjes of een grote serveerschaal.
  6. Dek af met plasticfolie, direct op het oppervlak van de pudding, om velvorming te voorkomen.
  7. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast, of tot het volledig koud is.
  8. Serveer eventueel gegarneerd met verkruimelde vanillewafels of koekjes.

Notes

  • Voor een extra romige pudding, voeg een eetlepel boter toe aan het einde van het kookproces.
  • Als de pudding te dik wordt, voeg dan een beetje extra melk toe en roer goed.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Koken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 100mg
  • Fat: 5g
  • Saturated Fat: 3g
  • Unsaturated Fat: 2g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 15mg

Keywords: Bananenpudding, dessert, makkelijk, zoet, banaan