Description
Een romige en heerlijke bananenpudding, perfect als dessert.
Ingredients
Scale
- 3 rijpe bananen
- 200 ml melk
- 50 g suiker
- 2 eetlepels maïzena
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 g vanillewafels of lange vingers
- 200 ml slagroom
Instructions
- Snijd de bananen in plakjes.
- Verwarm de melk met de suiker in een pan op middelhoog vuur.
- Meng de maïzena met een beetje koude melk tot een papje en voeg dit al roerend toe aan de warme melk. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt.
- Haal de pan van het vuur en roer het vanille-extract erdoor. Laat de pudding afkoelen.
- Klop de slagroom stijf.
- Begin met een laagje vanillewafels of lange vingers op de bodem van een schaal.
- Verdeel hierover een laagje bananenplakjes.
- Schep een laagje afgekoelde pudding over de bananen.
- Herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindig met een laagje pudding.
- Garneer met de geklopte slagroom.
- Zet de bananenpudding minstens 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.
Notes
- Gebruik rijpe bananen voor de beste smaak.
- De pudding kan tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Dessert
- Method: Koken en Koelen
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 35g
- Sodium: 120mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 5g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: banaan, pudding, dessert, zoet, romig