Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Banana Pudding

Verbluffende Banana Pudding: Onze 3 Tips!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 30 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige en heerlijke bananenpudding, perfect als dessert.


Ingredients

Scale
  • 3 rijpe bananen
  • 200 ml melk
  • 50 g suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 g vanillewafels of lange vingers
  • 200 ml slagroom

Instructions

  1. Snijd de bananen in plakjes.
  2. Verwarm de melk met de suiker in een pan op middelhoog vuur.
  3. Meng de maïzena met een beetje koude melk tot een papje en voeg dit al roerend toe aan de warme melk. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt.
  4. Haal de pan van het vuur en roer het vanille-extract erdoor. Laat de pudding afkoelen.
  5. Klop de slagroom stijf.
  6. Begin met een laagje vanillewafels of lange vingers op de bodem van een schaal.
  7. Verdeel hierover een laagje bananenplakjes.
  8. Schep een laagje afgekoelde pudding over de bananen.
  9. Herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindig met een laagje pudding.
  10. Garneer met de geklopte slagroom.
  11. Zet de bananenpudding minstens 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Notes

  • Gebruik rijpe bananen voor de beste smaak.
  • De pudding kan tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Koken en Koelen
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 35g
  • Sodium: 120mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 9g
  • Unsaturated Fat: 5g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: banaan, pudding, dessert, zoet, romig