Description
Eenvoudig recept voor een dichte, vochtige bananen cake.
Ingredients
Scale
- 170 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 200 g kristalsuiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 250 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zuiveringszout
- 1/4 theelepel zout
- 3 zeer rijpe bananen, geprakt
- 60 ml karnemelk
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een cakevorm van 23×13 cm in en bestuif deze met bloem.
- Klop de boter en suiker in een grote kom romig en licht met een elektrische mixer.
- Klop de eieren er één voor één door. Roer het vanille-extract erdoor.
- Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng tot net gecombineerd.
- Roer de geprakte bananen en karnemelk erdoor. Meng niet te veel.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
- Bak 50 tot 60 minuten, of totdat een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
Notes
- Gebruik zeer rijpe bananen voor de beste smaak en vochtigheid.
- Je kunt de cake bestrijken met een dun glazuur van poedersuiker en citroensap als je wilt.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 55 min
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 320
- Sugar: 25
- Sodium: 180
- Fat: 16
- Saturated Fat: 10
- Unsaturated Fat: 6
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 42
- Fiber: 2
- Protein: 5
- Cholesterol: 65
Keywords: bananen cake, bananenbrood, cake, zoet brood, bakken