Description
Eenvoudige koekjes gemaakt met banaan, havermout en chocolade chips.
Ingredients
Scale
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 1 kop havermout
- 1/2 kop volkoren bloem
- 1/4 kop bruine suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 kop chocolade chips
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een grote kom de geprakte bananen, bruine suiker, bloem, bakpoeder, kaneel en zout. Roer tot alles net gemengd is.
- Spatel de chocolade chips erdoor.
- Schep hoopjes van het beslag op de voorbereide bakplaat. Druk ze licht plat.
- Bak 12 tot 15 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat voor 5 minuten voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
Notes
- Je kunt de bruine suiker weglaten voor een minder zoete koek.
- Voeg een eetlepel pindakaas toe voor extra smaak.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 15 min
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 120
- Sugar: 10
- Sodium: 50
- Fat: 4
- Saturated Fat: 2
- Unsaturated Fat: 2
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 20
- Fiber: 2
- Protein: 2
- Cholesterol: 0
Keywords: banaan, havermout, chocolade koekjes, gezond, snel, vegetarisch