Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up of a moist slice of Banana Cake With Cream Cheese Frosting on a white plate.

Bananencake Met Roomkaasglazuur


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 80 min
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudige cake met banaan en een romige topping van roomkaas.


Ingredients

Scale
  • 250 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel baking soda
  • 0.5 theelepel zout
  • 120 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 g roomkaas, zacht
  • 60 g poedersuiker
  • 1 eetlepel melk

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
  2. Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, baking soda en zout. Zet apart.
  3. Klop in een grote kom de boter en kristalsuiker luchtig met een mixer.
  4. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
  5. Roer de geprakte bananen en vanille-extract door het botermengsel.
  6. Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het natte mengsel en mix tot net gecombineerd. Niet te lang mixen.
  7. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
  8. Bak 50 tot 60 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  9. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, haal hem dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
  10. Maak het glazuur: Klop de zachte roomkaas glad. Voeg de poedersuiker en melk toe en klop tot een glad en smeuïg glazuur.
  11. Smeer het roomkaasglazuur over de volledig afgekoelde cake.

Notes

  • Gebruik zeer rijpe bananen voor de beste smaak.
  • Zorg ervoor dat de boter en roomkaas op kamertemperatuur zijn voor een glad glazuur.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 60 min
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 plak
  • Calories: 350
  • Sugar: 35
  • Sodium: 250
  • Fat: 18
  • Saturated Fat: 10
  • Unsaturated Fat: 8
  • Trans Fat: 0.5
  • Carbohydrates: 45
  • Fiber: 2
  • Protein: 5
  • Cholesterol: 70

Keywords: bananencake, roomkaasglazuur, bananenbrood, cake recept, zoet