Description
Zachte en smaakvolle koekjes met bananensmaak.
Ingredients
Scale
- 2 rijpe bananen, gepureerd
- 1/2 kopje ongezouten boter, verzacht
- 3/4 kopje bruine suiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 1/2 kopjes bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 kopje gehakte walnoten of chocoladedruppels (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed bakplaten met bakpapier.
- Klop in een grote kom de gepureerde bananen en de verzachte boter tot een romig mengsel.
- Voeg de bruine suiker toe en klop tot het goed gemengd is.
- Klop het ei en het vanille-extract erdoor.
- Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot alles net gecombineerd is. Roer de walnoten of chocoladedruppels erdoor als je die gebruikt.
- Schep met een lepel hoopjes deeg op de voorbereide bakplaten, laat ruimte tussen de koekjes.
- Bak 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
- Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
Notes
- Gebruik zeer rijpe bananen voor de beste smaak.
- Je kunt ook pecannoten of rozijnen toevoegen.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte container.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 12 minuten
- Category: Koekjes
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 120 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 50 mg
- Fat: 6 g
- Saturated Fat: 3.5 g
- Unsaturated Fat: 2.5 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 15 g
- Fiber: 1 g
- Protein: 2 g
- Cholesterol: 25 mg
Keywords: Bananenbrood koekjes, bananen koekjes, makkelijke koekjes, snelle koekjes