Description
Krokant gebakken kip, een gezonder alternatief voor gefrituurde kip.
Ingredients
Scale
- 1 kg kipdelen (dijen, drumsticks)
- 120 ml karnemelk
- 2 eetlepels hete saus
- 250 g bloem
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel)
- Olie spray
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Meng in een kom de karnemelk en hete saus. Voeg de kipdelen toe en marineer minimaal 30 minuten.
- Meng in een andere kom de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper en cayennepeper (indien gebruikt).
- Haal elke kipdeel uit de karnemelk en wentel deze door het bloemmengsel, zorg dat de kip volledig bedekt is.
- Leg de bebloemde kipdelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besproei licht met olie spray.
- Bak gedurende 25-30 minuten, keer de kip halverwege om, tot deze goudbruin en gaar is.
Notes
- Voor extra krokantheid, laat de bebloemde kip 10 minuten rusten voordat je deze bakt.
- Serveer met je favoriete bijgerechten.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie (ongeveer 150g)
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 2g
- Sodium: 600mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 14g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 1g
- Protein: 28g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: gebakken kip, krokante kip, kipdijen, drumsticks, oven kip, gezonde kip