Description
Een heerlijk ovengerecht met kool, garnalen en worst.
Ingredients
Scale
- 1 middelgrote kool
- 500g garnalen
- 500g worst (bijvoorbeeld Andouille of Chorizo)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 el olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten (400g)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de kool in repen.
- Snijd de worst in plakjes.
- Hak de ui en knoflook fijn.
- Snijd de paprika’s in reepjes.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Bak de worst goudbruin. Haal de worst uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de paprika’s toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de kool toe en bak tot deze begint te slinken.
- Voeg de gepelde tomaten, gerookt paprikapoeder, zout en peper toe. Roer goed door.
- Laat 10 minuten sudderen.
- Voeg de garnalen en worst toe en roer door.
- Doe alles over in een ovenschaal.
- Bak 20-25 minuten in de oven, of tot de garnalen roze zijn en de kool zacht is.
Notes
- Je kunt andere groenten toevoegen, zoals courgette of aubergine.
- Gebruik andere soorten worst naar smaak.
- Voor een pittiger gerecht voeg je rode pepervlokken toe.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken in de oven
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 8g
- Sodium: 800mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 5g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 200mg
Keywords: ovenschotel, kool, garnalen, worst, paprika