Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Baileys Coffee Gelatin Dessert for Christmas

Baileys Coffee Dessert: Geniet van 1 Perfect Recept.


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur en 20 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een feestelijk dessert met koffiesmaak en Baileys, perfect voor Kerstmis.


Ingredients

Scale
  • 2 zakjes gelatinepoeder
  • 120 ml koud water
  • 240 ml heet water
  • 120 ml Baileys Irish Cream
  • 180 ml koffielikeur
  • 100 g suiker
  • 120 ml slagroom
  • Optioneel: cacaopoeder voor garnering

Instructions

  1. Week de gelatine in het koude water.
  2. Los de geweekte gelatine op in het hete water.
  3. Voeg Baileys, koffielikeur en suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost.
  4. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het afgekoelde gelatinemengsel.
  6. Giet het mengsel in een serveerschaal of individuele glaasjes.
  7. Laat het dessert minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  8. Garneer eventueel met cacaopoeder voor het serveren.

Notes

  • Zorg ervoor dat het gelatinemengsel volledig is afgekoeld voordat je de slagroom toevoegt, anders kan de slagroom schiften.
  • Je kunt ook een scheutje koffie-extract toevoegen voor een intensere koffiesmaak.
  • Dit dessert kan een dag van tevoren worden bereid.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 5 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Geen kookmethode
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 300 kcal
  • Sugar: 25 g
  • Sodium: 30 mg
  • Fat: 15 g
  • Saturated Fat: 9 g
  • Unsaturated Fat: 6 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 20 g
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 2 g
  • Cholesterol: 40 mg

Keywords: Baileys, koffie, gelatine, dessert, Kerstmis, feestelijk