Description
Een feestelijk dessert met koffiesmaak en Baileys, perfect voor Kerstmis.
Ingredients
Scale
- 2 zakjes gelatinepoeder
- 120 ml koud water
- 240 ml heet water
- 120 ml Baileys Irish Cream
- 180 ml koffielikeur
- 100 g suiker
- 120 ml slagroom
- Optioneel: cacaopoeder voor garnering
Instructions
- Week de gelatine in het koude water.
- Los de geweekte gelatine op in het hete water.
- Voeg Baileys, koffielikeur en suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost.
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het afgekoelde gelatinemengsel.
- Giet het mengsel in een serveerschaal of individuele glaasjes.
- Laat het dessert minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer eventueel met cacaopoeder voor het serveren.
Notes
- Zorg ervoor dat het gelatinemengsel volledig is afgekoeld voordat je de slagroom toevoegt, anders kan de slagroom schiften.
- Je kunt ook een scheutje koffie-extract toevoegen voor een intensere koffiesmaak.
- Dit dessert kan een dag van tevoren worden bereid.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 5 minuten
- Category: Dessert
- Method: Geen kookmethode
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 300 kcal
- Sugar: 25 g
- Sodium: 30 mg
- Fat: 15 g
- Saturated Fat: 9 g
- Unsaturated Fat: 6 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 20 g
- Fiber: 0 g
- Protein: 2 g
- Cholesterol: 40 mg
Keywords: Baileys, koffie, gelatine, dessert, Kerstmis, feestelijk