Description
Een hartige ovenschotel met knapperige bacon, kip en een romige saus.
Ingredients
Scale
- 500g kipfilet, in blokjes
- 200g spek, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250ml room
- 100g geraspte kaas
- 50g paneermeel
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipblokjes goudbruin.
- Voeg de spek, ui en knoflook toe en bak mee tot het spek knapperig is.
- Giet de room erbij en breng aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot de saus indikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe het mengsel in een ovenschaal.
- Bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor 20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Notes
- Serveer met een frisse salade.
- Voor een vegetarische optie, vervang de kip en spek door vegetarische alternatieven.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Comfort Food
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 3g
- Sodium: 800mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 2g
- Protein: 40g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: Bacon Chicken Crunch Casserole, kip ovenschotel, spek, romige saus, knapperig